Tuesday, January 26, 2010

İslam və başqa şeylər

İslamda homoseksuallıq günahdır. Ölümlə cəzalandırılır. Lakin bəzi şeylər var ki, günah sayılmır. Burada heç kəsi və heç nəyi təhqir etmək fikrim yoxdur. Heç kəs məndən inciməsin. Sadəcə olaraq reallığı ortaya qoyacam.

Yazmaq istədiyim mövzu "İslamda pedofiliya varmı?" adlanmalıydı. Lakin adını belə qoymağımın səbəbi odur ki, bəzi insanlar mövzunun adını oxuyub içini oxumamış girib mənə ağızlarına gələni deyəcəkdilər. Odur ki, keçək mövzuya.



Yuxarıdakı şəkilə diqqətlə baxın. Desəniz ki, təsadüfən belə alınıb, bir arqument verim. Mollanın əlinə diqqət yetirin, molla 3 barmağıyla oğlanın çənəsindən yapışıb. Dodaqları da, dodaqlarının üstündədi. Adətən dodağın dodağa dəyməsi prosesi öpüşmə adlanır. İkinci variantı varsa öyrənməyə hazıram. ATV maqazin demişkən, "bu hələ son deyil". Qurandan bir neçə ayə yazıram:

  • Quran, 52/23: Onlar orada bir-birinə (şərab dolu) qədəh ötürəcəklər. Onda (cənnət şərabının xislətində dünyakından fərqli olaraq) nə lağlağılıq, nə də günaha təhrik vardır. يَتَنَازَعُونَ فِيهَا كَأْسًا لَا لَغْوٌ فِيهَا وَلَا تَأْثِيمٌ

  • Quran, 52/24: Onların(cənnətdə olanların) ətrafında xidmətlərinə verilmiş, qorunub saxlanılan mirvari kimi cavan oğlanlar dolanacaqlar.  وَيَطُوفُ عَلَيْهِمْ غِلْمَانٌ لَهُمْ كَأَنَّهُمْ لُؤْلُؤٌ مَكْنُونٌ

  • Quran, 52/25:  Onlar (dünyada gördükləri işlər barəsində) bir-birindən hal-əhval tutmağa başlayacaqlar. وَأَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ يَتَسَاءَلُونَ

  • Quran, 52/26: Və (söhbət əsnasında) belə deyəcəklər: “Biz bundan əvvəl (dünyada) ailəmiz içində olarkən (Rəbbimizin əzabından) qorxardıq. قَالُوا إِنَّا كُنَّا قَبْلُ فِي أَهْلِنَا مُشْفِقِينَ

  • Quran, 76/19: Onların ətrafında həmişə gənc olan xidmətçi cavanlar dolanacaqlar. Onları gördükdə səpələnmiş mirvari dənələri olduqlarını sanarsan. وَيَطُوفُ عَلَيْهِمْ وِلْدَانٌ مُخَلَّدُونَ إِذَا رَأَيْتَهُمْ حَسِبْتَهُمْ لُؤْلُؤًا مَنْثُورًا


Yuxarıda yazılanlar yalan deyil, təhrif də olunmayıb. Mənbələr qoymuşam, kim istəsə girib baxa bilər. Burada uzun uzadı yazmaq fikrim yoxdur. Sadəcə olaraq bir gerçək var. Ya yuxarıda gördüyünüz mollalar, nüfuzlarından istifadə edib pedofiliya ilə məşğul olurlar. Vaxtı ilə oxşar hərəkəti peyğəmbər (sav) 52 arvad alanda etmişdi - alınan arvadların sayı 4-dən yuxarı olmamalıdır (bax: Peyğəmbərin zövcələri ).
Ya da ki, doğurdan da İslam pedofiliyaya imkan verir.  Yoxsa kişi cənnətdə, cavan oğlanı nəyləyir?



http://www.faithfreedom.org/Gallery/16.htm

http://www.faithfreedom.org/Articles/sina/why_i_left_islam.htm

http://www.faithfreedom.org/Testimonials/Amarkhan80302.htm

http://kultura.az/articles.php?item_id=20090805100202976&sec_id=6

53 comments:

  1. Chox seviyyesiz, qerezli, belke de sifarishle yazilmisg bir yazidir. Qardashim, sen yazmaghin dashini at, daha semereli ishlerle xalqinin komeyine gele bileceyine semimi qelbden inaniram, belke de bu yazini sifarish edenlerin verdiyi qonorar qeder qazanmayassan, amma herchend ki halal qazanc olar..
    Mehemmed peyghember (sav) in 52 arvad aldighini hansisa moteber menbe ele subut et. Hansisa avaranin yazdighi bir kitabla deyil. Hezreti Peyghember senin kimilerin ona bele sheyleri irad tutacaghi qeder qeyri-mukemmel insan olsaydi bugun dunyada Yuz milyonlarla insan onun esasini qoydughu dinin davamchisi olmazdi. Varmi bir-iki davamchin, senin yolunla geden adam?
    Mollanin ushaghi opmesi meselesine gelende, bu tesadufi, belke de hansisa proqram vasitesile hazirlanmish bir shekildir. Shexsen men bu yashda bir qocanin bu yashda bir ushaqdan zovq ala bileceyine (eger illah ki zovq almaq sohbet movzusudursa) inanmiram, sen inanirsansa, demek var bir bildiyin. O terefe kechende, bir mollani elinde bayraq tutub bele gozel ve mukemmel dini tehqir etmeye haqqin yoxdur senin!
    Misal getirdiyin Quran ayelerini belke daha diqqetle oxuyasan? Duzdur senin bele derin kelamlari basha dushmek Shansin chox ashagidir, amma her halda gerek cehd ederdin. Hemin ayede kishilerden yox, cennetde olanlardan sohbet gedir. Cennetde ise kishilerden bashqa qadinlar da olacaq. Ikinci ayede ise cavanlardan sohbet gedir, Cavan oghlanlardan yox. Yeni bu qeder sade! Bele chetin idi bu yazini yazanda bu faktlari basha dushmek?
    Xristian aleminde bash alib geden gay ve lesbianliqdan niye yazmirsan? Qonorar vermirler? Jurnalistlik peshesine bir az hormet et bari, ozune etmirsense!
    Chox ughursuz bir yazi alinib. Jurnalistlikden, en azindan Quran kimi moteber bir kitaba sherh yazmaqdan ve Islami tenqid etmekden el chek. Senin ishin deyil! Inaniram ki sen bashqa sahelerde ughur qazana bilersen.

    ReplyDelete
  2. Anar, meni menbesizlikde suçlayırsan amma heç özün 1 alimdən təfsir, əksini sübut edəcək 1 hədis yazmadın. Bəlkə 52 yaşında Peyğəmbərin, Aişəni 9 yaşında gəlin gətirib 12 yaşında cinsi münasibətdə olması da yalandı? Bir de peygemberin sene oyretmeyib ki bohtan atmaq günahdi? Menim sifarişle yazdığımı ve bu yazıdan qonorar aldığımı sübut edə bilərsən?
    (Buxari, Menakibul-Ensar 20, 44; Müslim, Nikah 71; Fedailus Sahabe 74; Ebu Davud, Edeb 55)

    http://sallallahualeyhivesellem.azbuz.com/categories.jsp?catID=3115298

    Men xristianliqa, islam qeder hormet edirem. Amma senin kimi muselmanlara hörmet etmirem. Eksini normal shekilde, tehqirsiz filansiz subut edecek insan chixar yeqin ki. Heleki men hech kesi tehqir etmemishem! Pedofiliya ise soyush deyil!

    ReplyDelete
  3. Salam. Araz Öner, görürsunuz size böhtan atilanda (halbuki bohtan olub-olmadigini deqiq bilmirik) nece ozunuzden "Meshedi Ibad" kimi cixirsiniz. Amma siz milyonlarla insanin deyeri olan Hezreti Mehemmede bohtan atanda hemin insanlari nezerinize bele almirsiniz! Yoxsa ele zenn edirsiniz ancaq sizin esebleriniz pozulur, bashqalarinin esebi yoxdur? Mehz bunu bilib yuxarida "...oxumamış girib mənə ağızlarına gələni deyəcəkdilər" kompleksine qapilmisiniz!
    Ikinci mesele eger elinizde her hansi bir subut, delil varsa buyurun bizimle paylashin. Her hansi bir forumdan, blogdan link qoymaq ne zamandan menbe, delil qaynagi teshkil edib ki? Bes niye ozunuz kopyaladiginiz saytin (http://www.faithfreedom.org/Gallery/16.htm) , linkini bura menbe kimi yerleshdirmirsiniz? Bari ogurlayanda hec olmasa shekillerin adlarini deyishdirerdiniz, oldugu kimi atmisiniz hostinqinize. Ozunuz "Yazıları copy-paste edən zaman istinad zəruridir." yazirsiniz amma o cur davranmirsiniz! Budur sizin virtual exlaqiniz?! Hec olmasa faith freedom (inanc azadligi) sozunun tercumesine uygun hereket ederdiniz! Milyonlarla insanin inancina dil uzatmazdiniz! Sizden artiq derecede teleb edirem, ingilisdilli forumlarda, saytlarda yazilanlari, qoyulanlari oldugu kimi goturub altina bir-iki oz cumlenizi atib burada insanlarin deyerlerine dil uzatmayin! Size ve ya deyer verdiklerinize pedofil deyilse xoshunuza geler? Bu axi soyush olmasa da tehqirdir, soyushden de pisdir. Eksini tehqirsiz filansiz subut edilmesini isteyirsinizse siz de ilk once tehqirsiz filansiz oz fikirlerinizi ireli surun! Hezreti Mehemmede qara yaxib, bohtan atib daha sonra normal cavab gozlemeyiniz ne derecede insafli bir addimdir? Sizlere bashqalarinin deyerlerine hormet, insaf ve virtual exlaq arzulayiram!

    ReplyDelete
  4. Faith Freedom, men hem blogdan link qoymusham, hem de Buxari ve Muslim kimi moteber hedis menbelerinden. Blogdan ona gore qoymushamki, elinin alinda Buxari olmayanlar, oradan oxuya bilsin. 2-cisi ise, o yazini oxu ve menim yazimi oxu. Ferqlerini anla. Google da Phedofilia in Islam sozunu search ver, sonra Images bolmesine gir, gor shekiller hansi saytdan chixacaq. uchunsu de, men bohtan atmiram. Men yazdiqlarimin duz oldugu iddiasinda da deyilem, eksini subut eden varsa, chixsin ortaya, yoxdusa sussun.

    p.s. "kompleksin var" psixoloji atakasi artiq choxdan debden dushub, yeni bir shey fikirleshin.

    ReplyDelete
  5. Nə əlaqəsi var? Xidmətçi mənasında mirvari kimi təsvir edilən cavanlar oğlan olanda homoseksuallıq olur? Sənin evində yaraşıqlı cavan oğlan çalışsa gərək mütləq onunla cinsi əlaqə qurasan?
    Mənbə göstərə bilərsən, ancaq şərhin çox savadsız və ilkəldir.

    ReplyDelete
  6. Salam Araz. pedofiliya bir xestelikdir ve bu xesteliye molla da ducar ola biler, rahib de, dunyevi shexsler de. oz kicik yasli usagina tecavuz eden atalar var. Anar bey deyir o yasda adamin balaca oglandan ne zovq alacaq. ele xestelik de budur. teessuf ki, beleleri coxdu ve her il ne qeder adami buna gore hebs edirler, veya berpa merkezlerine gonderirler.

    o ki, qaldi bu surelere, eslinde Araz burada gosterilmir ki, bu sureler kisiler ucun deyilir. belke bu qadinlar ucun deyilir? cunki 56ci surede ayri bir aye de var ki, deyir onlara melekler de verilecek. tebii bunu ikibasli basa dusmek olar, amma men inanmiram ki, burada Allah uzunu tek kisilere tutur. hem de cavan ve genc demek azyasli demek deyil. meqsed burada onlarin qocalmadigini qeyd etmekdir.
    umumiyyetle, men bilen Quranda sevgi ile bagli bir yas heddi qoyulmayib. azyaslilara qarsi sevgi olmaz deyilmir. o dovrlerde 12-15 yas arasi evlenmek normal idi. indi ise deyil, mence de 18 yasina qeder evlenmek qadagan olmalidir. ancaq o dovrle indini muqaise edende bezi deyisiklikleri gormek lazimdir. tebii ki, 9 yasli bir qizla evlenmek tamamile yanlisdir ve ister peygember, ister adi shexs bu mence gunahdir. 7ci sure 80-84-cu ayelerde ise Lut un tayfasinin homoseksualliqla mesgul oldugu ve onlarin cezalandirildigi qeyd olunur. yeni mence kifayet qeder fakt var ki, Quran homoseksualligi inkar edir, ancaq senin dediyin oglanciligi teblig etmir. ancaq deyilene gore Osmanli sarayinda oglanciliq cox genis yayilmisdi, bu da ayri bir not.

    Men tovsiye ederdim, Quranda duzgun olub bizim cemiyyetde cox eyri tetbiq olunan seyler haqda yazasan. cemiyyete bunun xeyri daha coxdu. meselen qizlara qarsi haqsizliq, zulm, yalanciliq dolu heyatlar barede ki, Allah onlari nece cezalandiracaq.

    ReplyDelete
  7. Aha, menim eziyyetle yazdigim sherhi silmeyin bloguna giren oxuculara (birbasha mene) hormetsizlikdir. Halbuki men sherhde hec bir tehqir filan yazmamishdim, hetta sene "siz" deye muraciet etmishdim. Mene cavabinda "sen" deye muraciet ve bu cur hormetsizlik olduqdan sonra bashqa elac qalmadi. Men bu hormetsizliyin gelecekde musbet yonde duzeleceyini umid ederek yeniden yaziram. Hercend sherhimdeki qeydleri oxuyub yavash-yavash ozunu duzeldirsen (sohbet yazindaki deyishikliklerden gedir) , demeli irelileyish var. Indi kecek movzuya. Sen yuxarida qeyd etdiyin linkde "Vaxtı ilə oxşar hərəkəti peyğəmbər (sav) 52 arvad alanda etmişdi" cumlesiyle uzaqdan-yaxindan elaqesi olmayan bir yazi oxudum. Bir link qoyanda ozun de gir oxu gor ne yazilib orda, sonra linki bura yerleshdir de. Orada Hezreti Peygemberin evliliklerinden ve bu evliliklerin niye cox oldugundan behs edir. Amma 52 sayina hec cur rast gelmedim.

    Verdiyin linkle yazdigin menbeler arasinda da hec bir uygunluq yoxdur. Yene bilib-bilmeden danishmaq buna deyilir. Yene deyirem verdiyin linkde Peygemberin evliliyinden, yazdigin menbelerde (arashdirdigim ucun eminlikle deyirem) ise ancaq ve ancaq Aise ile 10 yasinda evlenmesindan behs olunur. Hec bir gosterdiyin menbede ne 52 reqemine, ne de pedofiliyaya aid bir sey var!

    Bir sheyi de qeyd edim ki, gosterdiyin menbeler moteberdir amma delil ve deqiq deyil. Cunki bir cox Islam alimleri o cumleden muheddisler (hedis elmi ile meshgul olanlar) hemin moteber kitablarda qeyri-sehih hedislerin oldugunu vurgulayiblar. Ne ise bu movzu tamam bashqadir, ona gore deyirem ki, bildiyiniz sheyden danishin, bilmediklerinizi iddia edib olan-qalan hormetinizi de itirmeyin!

    Qeyd etdiyin ayelerde ise sohbet qadinlardan gedir. Nezere al ki, cennetde sadece kishi cinsine mensub olan insanlar olmayacaqdir.

    Iddiaci, tehqir eden teref sensen ve senin subut ve delillere esasen danishmagin zeruridir. Sen "Vaxtı ilə oxşar hərəkəti peyğəmbər (sav) 52 arvad alanda etmişdi" yazaraq milyonlarla insanin deyeri olan Hezreti Mehemmede bohtan ve qara yaxmisan, tehqir etmisen! Bu tehqiramiz cumleni ya o yazidan qaldir ya da yazdigin cumleni subut edecek bir delil ortaya qoy!

    ReplyDelete
  8. Chox sagol ki, linki oxudun Buxarini de oxusan lap ela olar. Lap 52 olmasın 12 olsun, axır ki diger muselmanlardan daha çox arvad alıb.

    Qeyd etdiyim ayetde ise sohbet qadinlardan getmir ezizim. Söhbet mezh kishilerden gedir! Tanrı qadınlara, birbaşa müraciet elemir Quranda, hz.Mehemmed vasitesiyle muraciet edir, bir iki surede ise kishilere muraciet ederek, "Qadınlarınıza deyin ki," ifadesi işledilir.
    Yazırsanki heç biri fakt deyil. Quran yazılıb, Qurana tefsir lazımdır. Tefsirlerin heç biri deqiq deyil. Hedisler var, şeriet ve sunnet qanunlarını öyreden, onlar da deqiq deyil. Bes ne deqiqdi. Kimi gösterirem deyirsiz muselman deyil, bes kimdi muselman hardadı?

    ReplyDelete
  9. Salam Oner

    Insanlarin dinini tehqir etmek hech de etik deyil. Amma men uzun uzadi demoqogiya yurutmek istemirem. Sadece ALLAH ozu rehm elesin BIZE.

    ReplyDelete
  10. Salam Vusal, chox sagol.

    ReplyDelete
  11. Bütövlükdə yazıdakı fikirləri bölüşür və dəstəkləyirəm.

    ReplyDelete
  12. umimiyetce guranda cennetle bagli cox geribe ayeler var.yuxarida olmAyanlardan birinide men yazmag istiyirem.(KUSKUSUZ TAKVA SAHIBLERI ICHIN BIR KURTULUSH VAR.BAHCHELER VAR BAGLAR VAR,MEMELRI TOMURCUKLANMISH YASHID KIZLAR VAR.NEBE SURESI 31.32.33..

    ReplyDelete
  13. Yazını dostlarım Facebook-da şərh edərkən gördüm. İcazə verin yazınızı aciz bir yazı olaraq qiymətləndirib ən azından yazınıza bir dəyər vermiş olum.
    Dünya əhalisinin yarıya qədərinin etiqad etdiyini, dəyərlərini paylaşdığı bir inanc haqda (din yazmadım, dindar olaraq suçlayarsınız deyə) bu qədər sadəlöhv və düşünmədən yazı yazmaq, bunu "tənqid" adlandırıb bu sözün ardında gizlənmək (tənqid müəyyən dəyərlərin başqa əsaslandırılmış dəyərlərlə müqayisəsi, üstünlük və zəifliklərinin qiymətləndirilməsidir; təhqir isə, əsaslı bir şeyi əsassız bir şeylə müqayisə etməyə çalışıb ağzına gələni danışmaqdır) və bunu blogda yerləşdirmək sadəcə iki şeyə dəlalət edə bilər: 1.siz sadəcə blogunuzu doldurmaq istəyirsiniz, 2.siz kiməsə, nəyəsə xidmət etmək istəyirsiniz.
    İslam dünyaya ilk qadın hüququ, respublika, konstitusiya, seçkilər, ədliyyə sistemi, ailə sistemi, hərb etikası və s. çox dəyərli anlayışları bağışlamış dindir. İslamiyyətin ilk dövrlərini bu günkü dəyərlərlə müqayisə etmək ən azından savadsızlıqdır. İzah edirəm: Hz. Məhəmməd (sav) çoxevliliyi o dövr üçün təqdirolunası addımdır. Müasir dillə əsas səbəbini izah edirəm: müxtəlif səbəblərdən dul qalmış qadınların pis yola, fahişəliyə və dilənçiliyə düçar etməkdən qorumaq. Gələk azyaşlı qızla evlilik məsələsinə, elmi dillə izahı: evliliyə bütün dinlərdə qadının (kişilərdə də eynidir) xüsusi hallarının başladığı dövrdən sonra icazə verilir. Bu halların başlaması bütün dünyada qadınlarda eyni vaxt olmur: soyuq ölkələrdə bu 16-17 yaşa qədər gecikə bilərsə, isti ölkələrdə bu dövr 8-9 yaşlarından başlayır. Bu arada dövrün adətlərini və dəyərlərini də araşdırmalısınız.
    O ki qaldı müasir dünyanı bürümüş təkarvadlılıq tendensiyasına, xahiş edirəm bu mövzunu gələcəkdə (bloqda qeyd etmək sizə əl verməzsə) ən azından özünüz üçün araşdırın; bu dəyərlər hardan və kimlərdən gəlir. Və bu mövzunu tərk etmədən 18 yaş həddi məsələsini də araşdırın.
    Əgər bu yazını həqiqətən də tənqidi məqsədlərlə yazmısınızsa, ümid edirəm ki, mənim şərhimi tam olaraq verərsiniz və bu mövzudakı yazılarınıza gələcəkdə daha düzgün əlavələr edərsiniz. Əgər məqsəd tənqiddirsə, gəlin müqayisəli və əsaslı tənqid edək, sifarişli deyil.
    Sizə uğurlar
    p.s.şərhimə cavab yazsanız, xahiş edirəm mail adresimə göndərin. şərhin blogunuzda göstərilməsi bir o qədər də vacib deyil, çünki mən bu bloga birinci və sonuncu dəfə ziyarət edirəm, yenə də uğurlar.

    ReplyDelete
  14. Mehemmed peygember 25 yashina qeder evlenmeyib. 25 yashinda ozunden 2 defe boyuk olan(yashda), 2 defe evlenib qul qalmis Xedice ile evlenib... Xedice ile evliliyi duz 25 il surub... Peygember 50 yashinda olan Xedice rehmete gedib. onun xatiresine 2.5 il evlenmeyib... indi siz deyin, peygember zovqe duskun olsaydi bele evlilik ederdi(ozunden 2 defe boyuk, 2 defe evlenib bosanmis birile evlenmek)...

    Peygemberin diger coxlu xanimlari olmusdur... ancaq bunu unutmamaq lazimdir ki, peygember onlarin coxunu himayesine goturub... ve Maria adli bir xanimini peygembere Misir hokmdari gonderir...(indi bu cox gulmeli gorune biler... ama o vaxt hokmdarlar bir birine sevimli kenizlerini gonderibler) Peygemberin heyatini arasdiranda o dovrun standartlarini esas goturmek lazimdir...

    ReplyDelete
  15. peygember dovrunde erebistanda cox evlilik olduqca normal qarsilanirdi.. ve ereb aderi idi... peygemberin coxevliliyi o vaxt ne dusmenleri ne de dostlari terefinden tenqid olunmayib... hetta o vaxti bir cox ereblerin 10-20 arvadi olub... (p.s o dovrde avropada veziyyet daha beter olub. romada qadinin ruhunun olub olmamasi muzakireleri aparilirdi. bir papa beyan etmisdi ki, qadin cinsi ehtiyaci tetmin etmek ucun esyadir)
    Islam dini 4 arvadliligi qadagan edende peygemberin coxlu arvadi olub... peygembere icaze verilib. sebebi peygember xanimlarinin kucede qalmamasi idi.. ama bundan sonra peygemberin elave evliliyine icaze verilmeyib...

    ReplyDelete
  16. 23- Orada, yani cennette bir kadeh kapışırlar ki.

    Ke's, dolgun kadeh demektir. Mecazen içindeki içkiye de denilir. Kadeh çekiştirmek (kapışmak) de, neşe ile birbirlerine kadeh vermekten mecazdır. Bir kadeh ki onda lağiv yoktur. Yani onu içerken boş, saçma sapan söz söylemek yoktur. günaha sokmak da yoktur. Ancak bu dünya içkileri gibi değildir. Şâir şu beytinde bunu ne güzel dile getirmiştir:

    Hûn-i ciğerle memlu câm-ı zer olmadansa

    Bî inkisâr-ı hatır şikeste sâgar olsun.

    Ciğer kanı ile dolu altın bir kadeh gibi olmaktansa

    Gönlü hoş, kırık bir kadeh gibi olmak daha iyidir.

    24- Ve onların etrafında dönerler. Vâkıa Sûresi'nde de geleceği gibi, kadehler sürahilerle emre hazır bir vaziyette etraflarında pırıl pırıl dönüp dolaşırlar, sahibi bulundukları uşaklar, cennet sakîsi genç hizmetçiler sanki saklı iri inciler, yani sadeflerinde gizli hiç kirlenmemiş, el değmemiş, beyaz, saf, temiz ve pırıl pırıl inciler gibidirler.

    Lü'lü, parıldayan büyük inci demektir.

    25- Ve bazısı bazısına dönmüş soruyor. O zevk ve neşe esnasında yüz yüze gelmiş birbirlerine hâl ve hatırlarından soruyorlar, yani hasbı hal ediyorlar.

    26- Soranlardan her biri şöyle dediler: Evet doğrusu biz daha önce ehlimiz arasında; ilimiz, obamız, evimiz ve ailemiz içinde yüreklerimiz titrer, korkardık. Geleceğimizden endişe eder, bir isyana düşmekten veya bir azaba maruz olmaktan korkardık.

    27- Şimdi ise Allah bize iyilikte bulundu. Lütuf ve yardımıyla bu nimetleri ihsan etti. Ve bizi semûm azabından korudu.

    ReplyDelete
  17. Araz Önər, SƏN'in qələmin superdi!
    Eşq olsun!!!

    ReplyDelete
  18. Maraqli bir mövzudur, həm də düşündürücüdür. Son vaxtlar bu mövzularda müxtəlif yazılar oxumuşam. Bu barədə mütləq davamlı oxumaq lazımdır.

    ReplyDelete
  19. Hmmm. yazdigin sheyler Islamin qaranliq ve cox muzakire olunan hissleelrdi. Evvelceden virtual dahs-qalaqla neticeleneceyini bilmeyine baxmiyaraq bu yzina gene de yazma cesaretine gore teshekkuler. bele admalar azdi. Amma bashlamishken, gerek daha cox arashdirma edib,daha cos qaraliq meqam tapaydin. ("islanmishin yagishdan ne qorxusu"?!)
    Kicik bir qeyd: men bildiyime gore islam peygemberinin eyni vaxtda (!) 4 qadindan cox zovecesi olmuyub. meni en cox shok eliyen bu evlilik meselesinde (hetta Ayshenin yashindan cox) bilirsen nedi? Ovaldliga goturduyun adamin boshandigi qadinla evlenmek icazesi. bu exlaqsizligin en son heddidi mene gore. ve bir yerde oxumushdum ki, Peygember arvadlari arasinda ogullugunun kechmish arvadi da olub:(

    ReplyDelete
  20. He bu shekle de fikir bildirmeyi zeruri hesab eliyirem. Aktual muselman medeniyyeti sevmesem ve desteklemesem de, onu qeyd elemeliyem ki, bu shekil pedofiliyaya ishre vurmur. Yeqin siz de blisiz ki, bezi sherq olkelerinde dodaqdan opushme adi sheydi, hetta bizim bezi rayonlarda da. Bilmirem kim idi, amma bir qoca nene var idi, bizim tanishlardan o hamini dodagindan opurdu :)

    ReplyDelete
  21. Düz söz yazanda niyə cırnayır bu müsəlmanlar? Araz, Danimarkadakı o bədbəxt karikaturaçı kimi özünə evdə xüsusi otaq düzəltdir, bunlar manyakdır, hər ehtimala qarşı.

    ReplyDelete
  22. Bir daha salam. Demeli bohtan atib, yalan yazdiginin ozun de ferqindesen, cunki 52 olmadigini qebul edib 12 oldugunu yazmisan. O zaman yuxaridaki yazida da reqemi deyish mumkunse. Ve bir daha bilmediyin shey barede iddiali danishma. Diger muselmanlardan daha cox xanim almasi barede ise ozun yazdigin linkde cavab verilib. Mumkunse gir oxu ki, men burda tekrara yol verib bashinizi agritmayim.

    Qayidaq qeyd etdiyin ayelere. Evvela Allah Quranda qadinlara bir nece defe muraciet edib, hetta Nisa suresi, yeni Qadinlar suresi bele var! Men hele Meryem suresini demirem. Ikincisi sen yazan ayeni anlamaq ucun tefsire, hedise ehtiyac yoxdur. Ayenin erebce oxunushu beledir: "Ve yetufu eleyhim qılmanil lehum keennehum luluum meknun." Eger edebiyyatdan bir az savadi olan her insandan sorushsan ki, qılman nedir, sene deyer ki, cennetdeki qadinlar ucun yaradilan, onlara xidmet gosteren xususi varliqlardir. Mence ele sen ozun de bilirsen qilman nedir. Huriler ise kishiler ucun xidmet gosteren varliqlardir. Buradan aydin oldu mence ayede kimlerden behs edir. Bax bu deqiqdir!

    Rəşadət Axundov, bey. Azerbaycan bloglarinda copy-paste yolu ile o qeder yazilan yazilar var ki, hamisi duz olsaydi, derdimiz ne idi. Sizin de deyer verdiklerinizi alcaltmaq, heyasizca bohtan atib, yalan danishmaq sizi cirnatmazmi? Behs etdiyiniz Danimarkadakı o bədbəxt karikaturaçı kimi sizin resmini sergilemek nece manyaklik elametidirmi? Burada girib tehqir etmeden, exlaq normalari cercivesinde sherh yazan insanlari tehqir edib alcaldaraq "manyak" adlandirmaq hansi exlaq cercivesine sigir?
    Araz Öner bey, gordun kim tehqire kecdi? Sen bizden shubhelenib moddan dushen kompleksini ishe salmishdin. Amma tehqir ilk sizin semtden geldi... Indi men de yazim ki, harda ateist gorurem qorxuram?! Amma men sizin kimi butun muselmanlari umileshdirmeyib deyirem ki, butun ateistler exlaqsiz deyiller! Ugurlar!

    ReplyDelete
  23. Ahhh ahhhh siz ve onlar demek bölünün axırıncı zerrenize dek bölünün!!!

    ReplyDelete
  24. Araz, bəlkə yazasan yuxarıdakı fotoda olanın hansı tanınmış İslam alimi, yaxud tanınmış məscid rəhbəri olduğunu? Hər saqqal saxlayıb, cübbə geyinənin hərəkətlərini İslama bağlamaq lazım deyil.

    Bir də, əgər bu məqsədli yazı deyildisə, bu foto haqqında da araşdırma aparmağın pis olmazdı.

    http://4thepriests.files.wordpress.com/2009/12/pope-christmas-eve.jpg

    Ən azından bu fotodakı şəxsin kim olduğu bilinir.

    ReplyDelete
  25. Kamal H. ƏləkbərovJanuary 27, 2010 at 12:12 PM

    Bəy,
    yazınızı bəyəndim. Ən azından alternativ fikir olduğuna görə.
    Maraqlıdır ki, bu günlərdə Danimarkada bir qrup monaxın mütəmadi olaraq azyaşlı uşaqlarla cinsi münasibətdə olması faktı izhar edildi. Və bütün, əgər belə adlandırmaq düzgündürsə, Xristian dünyası bunu qınadı, pislədi. Lakin İslamla əlaqəli istənilən tənqidə, fikrə, yazılara savadsız formada qarşı çıxılır. Mən neyləyim ki, mənim aid olduğum dinə etiqad edənlərin böyük qismi budur, :(

    ReplyDelete
  26. burdaki dinperestler belke huri ve qilman haqda da nese desin? cenneti fahishexana edib, cenneti arzulayan siz deyilsiz? bu yazininda normal qarshilamali idiniz, axi.

    ReplyDelete
  27. Menim fikrimce zamane deyishsede insan hissleri her zaman galicidir.Hecbir gadin istemezki onun eri basga birisiyle yashasin.Hetta buna misal olarag, peygember bir gun Aysheden bashga arvadinin yanina getmek istediyini bildirib icaze istiyir Ayshe ise:Eğer izin verme, vermeme yetkim varsa vermek istemiyorum.Tanrı elçisi! Bilesin ki hiçbirkimseyi sana (seninle yatmaya) yeğ tutmam." ( Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu Tefsiri'l-Kur'an/33/7).Peygenberin cinsel heyatinin normal oldugunu gebul edenler mence daha obyektiv olarag derinnen fikirleshsinler.Eger Guran kitabi dogurdan Allahin kelami olsaydi peygemberin cinsel arzularini yerine yetirmek uchun ayeler endirmezdi.Ahzab 51;Ey Muhammed onlardan istediyini geriye birakir istediyini öne ala bilirsin.Hedislere ve incelemelere gore menasi budur ;Mehemmed novbe artig mecburi deyil senin uchun istediyin zaman istediyinle yata bilersen.

    ReplyDelete
  28. Faith Freedom, sen özünü ne hesab edirsen? Ele bilirsen her sheyi bilirsen biz lomuq? Yalandan ozunden menbeler zadlar uydurma.

    Birincisi, Peygemberin Abubekrle dostluq munasibetlerini guclendirmek uchun Aisheni alması, o biri qebileyle muharibeni dayandirmaqchun, ordan bir qiz alması. Hamısı bəhanədi. Necə olur Abubekr onsuz da onun dostu idi də. İndi men de dostlarimla munasibeti yaxshilashdirmaq uchun durum hamisinin qizlariyla evlenim? bu ne mentiqdi?

    İkincisi qılman sözünün mənası "qadınlara cənnətdə xidmət edən kişi deyil". Bilmirəm bunu hardan tapmısan. Qılman sözünün 2 və daha çox mənası var. Mən 2sini bilirəm. Kişi və saqqal mənalarını.

    Ucuncusu. Nisa süresinde qadınlara müraciət edilməyib. Nisa süresinde kişilərə qadınlarla necə rəftar edilməsi göstərilir.

    "Nisa.20. Əgər bir arvadın yerinə başqa bir arvad almaq istəsəniz, onlardan birinə (birinciyə) çoxlu mal vermiş olsanız da, ondan heç bir şey geri almayın! Məgər bu malı böhtan atmaq və aşkar bir günah iş görməklə gerimi alacaqsınız?!"

    ya da,

    "Nisa.56. Ayələrimizi inkar edənləri oda (Cəhənnəmə) atacağıq. Onların dəriləri bişdikcə, əzabı (həmişə) dadsınlar deyə, o dəriləri başqası ilə əvəz edəcəyik. Əlbəttə, Allah yenilməz qüvvət, hikmət sahibidir!"

    işimiz var o tərəfdə.

    Əgər Nisa sürəsində birbaşa qadınlara müraciət edilən ayət varsa, buyur yaz.

    Kompleksə gəldikdə isə, komplekslərimiz də özümüzlə birgə cəhənnəmdə yanacaq.

    ReplyDelete
  29. Zaur ve Artush eserini oxuyub sevinen nesil deyilsiniz siz? Ya Ce qevaranin paltarini geyinen siz deyilsiniz?

    Ozunuz olun usaqlar...
    Sakit basinizi salin heyatinizi yashayin..

    ReplyDelete
  30. Salam.
    Lazımi cavab yuxarıda Faith Freedom və Şahin tərəfindən yazıldığı üçün əlavə izaha ehtiyac görmürəm. Əgər onlardan heç bir şey anlamamısınızsa onda burda yazacağım şeylərdən də heç nə anlamayacaqsınız.
    Üzərində çox durulmadığı üçün bir şeyi dəqiqləşdirmək istəyirəm. Qılman cənnətdə xanımlara xidmət edən (cinsi mənada) oğlanlar yox, ümumiyyətlə xidmətçilərdir. Onların heç bir cinsi funksiyası yoxdur. Bunu niyə və necə fikirləşmisiniz anlaya bilmirəm.
    Bir nəfərin də yazısı diqqətimi çəkdi ki niyə rahiblərin cinsi əlaqədə olması faktı ortaya çıxanda xristianlar tənqid edir amma bizdə olanda yox. Dostum əgər burda söhbət hansısa mollanın uşaqbazlıq etməsindən getsəydi burdakıların hamısı onu tənqid edərdi, birinci növbədə də mən. Burda söhbət İSLAMDA PEDOFİLİYADAN gedir. Yəni ki olmayan bir şeydən. Böhtandan! İsbat elə pedofiliya olduğunu deyim sənə hə bu başqa məsələ. Siz isə gəlmisiz deyirsiz isbat elə ki pedofiliya yoxdu. Təqsirsizlik prezumpsiyası deyilən bir anlayış var hüquqda. Günahı isbat olunana qədər hər kəs günahsızdır. Sən nə vaxt isbat elədin ki islamda pedofiliya olduğunu? Heç olmasa baxın Quranda Lut qövmü haqqında necə danışılır ondan sonra deyin sözünüzü.
    Başqa bir qeyd burdakı xanım istifadəçi barəsində: Peyğəmbər öz oğulluğunun boşadığı qadınla evlənib və bunu Allahın əmri olduğu üçün edib. Həmin dövrdə Ərəbistanda övladlığa götürülmüş şəxslərin insanın öz övladı kimi olduğu və öldükdən sonra ona varis olduğu qəbul edilirdi. Amma İslam bu qaydanı ləğv etdi. Və bəlkə də sırf bu qaydanın ən yüksək səviyyədə ləğv olunduğunu göstərmək üçün, peyğəmbərə belə bir əmr verildi. Nə isə çox danışıb enerji sərf eləmək istəmirəm çünki İslam haqqında dayaz olduğunuz hər şeydən bəlli olur, hər atılan yemə balıq kimi düşməyinizdən.
    Blogunuzda daha lazımlı şeylər görmək ümidi ilə...
    Yoxsa mən də bir bloq açıb deyərəm ki siz pedofilsiz.. di isbat eləyin ki deyilsiz...

    ReplyDelete
  31. Cehenneme getməyə niyə belə tələsirsən cavan oğlan hələ gözlə görək çıxmayan cana ümid çoxdu bəlkə cənnətə gedəsi oldun :) Allahdan ümid kəsilməz...
    Hamınızın Cənnətə getməyi ümidi ilə...
    Gecəniz xeyrə qalsın...

    ReplyDelete
  32. Zaur Che Guevaranin koyneyini geyinmeyin, Zaur Artushu oxumagin neyi pisdi ki?

    ReplyDelete
  33. Tural http://en.wikipedia.org/wiki/Pedophile bunu oxu, sonra oyren Peygember Aishe ile neche yashinda evlenib. Bilirem deyeceksen ki, o vaxtin shertlerine uygun idi.Amma bu gun de davam edir. Iraqdan, Iranda, Afqanistanda, hetta Turkiyede, hetta Azerbaycanda. Bunun bashlica gunahkari Peygemberin qoydugu numunedir.

    Bir de ki, agzivin danishigin bilsen mence yaxshi olar.

    ReplyDelete
  34. Sozun duzu burdaki yazilan tehqirlerden ozumu ne hesab etdiyimi bele unutmusham artiq. Araz bey, bu ne eseb, bu ne hirs? Sakitleshin lutfen, relaks. Onunuze bariz numuneler qoyuldugu anda nece ozunuzden cixirsiniz, ferqindesinizmi? Men her hansi bir menbe ve ya delil qoymamisham, ozunuze gelin. Bashqasina agzinin danishigindan dem vuran insan, birinci gerek oz agzini yaxalasin. Sizlerle etik normalar cercivesinde muzakire edirik ve eyni terzde de cavab gozleyirik, mumkunse!

    Kecek qebile bashlarinin qizlari ile evlilik meselesine. Ereblerin qebile adet eneneleri ve tarixi xronologiyasindan ireli gelen addimlardir bunlar. Xelife Ebu Bekr Islam gelmemishden ve hetta geldikden sonra bele Islama dushmen cebhede dayanirdi, hemcinin Xelife Omer de. Ve evliliklerin bir coxu da bundan qaynaqlanib. Siz ereb olmadiginiz ucun size qeribe gele biler. Amma o dovrde, o zamanda bu cur adet-enene debde idi. Nece ki, kompleks bir zamanlar sizin semtde debde idi. Bu mentiq deyil tarixdir, erebin qebile psixikasidir ve Peygember bunu bir anda yixa bilmezdi, zamanla bu cur adetlerden uzaqlashdirdi bedevileri. Tek bu deyil bunun kimi bir cox insanliga zidd olan adetlerden uzaqlashdirildilar.

    Ikinci mesele "qilman" sozunun "qil" ve "man" sozleri ile yaxindan-uzaqdan elaqesi yoxdur. Saqqal hardan cixdi? Savadina snikers dograyim, ezizim. Nece ki, "Araz" kelmesinin "ar" ve "az", Öner kelmesinin "ön" ve "er" sozleri ile elaqesi olmadigi kimi. Qilman dini edebiyyatda "cennetin cavan xidmetcileri" menasini dashiyir.

    O ki, qaldi qadinlara muraciete, Allahin Meryeme, Asiyeye ve diger bir nece xanima birbasha vehy yolu ile muracietleri yer alib Quranda. Movzumuz bu olmadigi ucun daha da uzatmiram.

    Bu arada "52" reqemini arada buxarlandirmagin hec senin edaletine ve insafina yarashdirmadim dogrusu. Bes nece oldu o mesele?

    P.S Bir de besdirin turklerin ateist saytlarinda yazilan cefengiyatlari copy-paste edib burada bilib-bilmeden yerleshdirdiniz. Oz bildiyiniz, oz sozunuz varsa yazin. Ozge bagin beherinden meyve bogcasi olmaz!

    P.S.S. Bu burada yazdigim son yazidir, umid edirem. Ve sizi bu qeder yazilan sherhle ve vicdaninizla bash-basha buraxiram. Islama qarshi olan kin ve nifretiniz sizi bezi saytlardan copy-pasteye sovq etdirib bu cur biyabr olmaniza sherait yaradir ve gozden salir. Daha ciddi ishlerle meshgul olsaniz deyirem. Ateizm butun dunyada husrana ugrayib, dostlar. Bu sizin gunahinizdir. Allah yoxdur deyib, ozluyunuzde yox olan bir sheyle mubarize aparib yox olursunuz! Sizleri varliga cagirir ve bu cur bohtanlardan, yalanlardan, nifretden uzaqlashmagi meslehet bilirem. Ugurlar!

    ReplyDelete
  35. Quranç9:40. (Ey möminlər!) Əgər siz ona (Peyğəmbərə) kömək etməsəniz, Allah ona kömək göstərmiş olar. Necə ki, kafirlər onu (Məkkədən) iki nəfərdən biri (ikinin ikincisi) olaraq çıxartdıqları, hər ikisi mağarada olduğu və öz dostuna (Əbu Bəkrə): “Qəm yemə, Allah bizimlədir!” –dediyi zaman (göstərmişdi). O vaxt Allah ona bir arxayınlıq (rahatlıq) nazil etmiş, onu sizin görmədiyiniz (mələklərdən ibarət) əsgərlərlə müdafiə etmiş, kafirlərin sözünü alçaltmışdı. Yalnız Allahın sözü (kəlmeyi-şəhadət) ucadır. Allah yenilməz qüvvət, hikmət sahibidir! إِلَّا تَنْصُرُوهُ فَقَدْ نَصَرَهُ اللَّهُ إِذْ أَخْرَجَهُ الَّذِينَ كَفَرُوا ثَانِيَ اثْنَيْنِ إِذْ هُمَا فِي الْغَارِ إِذْ يَقُولُ لِصَاحِبِهِ لَا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا ۖ فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَكِينَتَهُ عَلَيْهِ وَأَيَّدَهُ بِجُنُودٍ لَمْ تَرَوْهَا وَجَعَلَ كَلِمَةَ الَّذِينَ كَفَرُوا السُّفْلَىٰ ۗ وَكَلِمَةُ اللَّهِ هِيَ الْعُلْيَا ۗ وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

    Quranda haqqinda danishilan bir insan haqqinda, peygemberin dostudur diye yazilan bir insan haqqinda İslamın düşmeni, ona eks cebhede dayanır demek absurddur. Adam bütün var dövletini İslama serf edir, Azerbaycana qeder gelib çıxır. Sen deyirsenki İslama əks cəbhədir. Ebubekr hetta İslamı en birinci qebul edenlerdendir (http://hadis.ihya.org/buhari/konu/920.html)
    Sense ona İslam düşmeni deyirsen.

    Tanrı Quranda qadınlara birbaşa müraciet etmeyib. Gösteribse bir ayet yaz. Nisa suresinde qadinlarla nece davranmaq lazim oldugu yazilir, mes (Nisa.34 34. Kişilər qadınlar üzərində ixtiyar sahibidirlər (onların hamisidirlər). Bu, Allahın onlardan birini digərinə üstün etməsi və (kişilərin) öz mallarından (qadınlar üçün) sərf etməsinə görədir. Əməlisaleh qadınlar (ərlərinə) itaət edib Allahın himayəsi sayəsində gizli şeyləri (ərlərinin sirlərini, mal-dövlətini, namus və şərəfini) qoruyub saxlayırlar. (Ey kişilər!) Özbaşınalıq etmələrindən qorxduğunuz qadınlara nəsihət edin, (yola gəlməzsə) onlardan yatağınızı ayırın və döyün! Sizə itaət etdikdə isə daha onlara (əziyyət vermək üçün) başqa yol axtarmayın. Əlbəttə, Allah ucadır, böyükdür!)

    Seni bilmirem, ancaq men öz yaxınlarıma bele münasibetin terefdarı deyilem.

    Vaxtim olan kimi Buxariden o hedisi axtarib tapacam.(52 arvad baresinde (bu arvadlar eyni anda olmayib evlenib boshanib, eyni anda 6 arvadi olub))

    Qılman sözüne geldikde ise saqqal menasi ve kishi menasi var get Baranovun yazdigi Rus-Ereb lugetini ach gor.,(ar-az yunandilinden sakit axan), (ön-er - önde geden) Muselmansayaqi replikalarindan da qalmirsan.Sen ancaq qadin dograya bilersen, sniker senlik deyil.Bir sozle duzsan duz.

    P.S.: Turk,rus,ingilis ateizm saytlarina girirem, hetta forumlarda da otururam, ancaq ozum 100 faiz ateist deyilem.Nece deyerler fifti fifti. Hech neyi copy paste elemirem. Nese gorursense buyur yaz ki, bunu copy paste elemisen.

    ReplyDelete
  36. Dusunurem ki bu movzunu yazmagin hec bir ehemiyyeti yox idi.

    Daha vacib movzular var ve onlar haqqinda yazmaq daha yaxsi olar.

    Bele yazilar sadece ATV-nin cal-cagir proqramina oxasadacaq bloqu.

    Neinki Islamda hec bir dinde pedofiliya yoxdur elbette.

    Movzunu deyismek lazimdir.

    ReplyDelete
  37. Islam butun dinler kimi murdardi, qewey megaledi. Guran heyvan kimi yashayan erebleri adam elemeychun yazilib, amma bu heyvanlar Islami bashqalarinda ozleri halina salmagchun istifade eliyibler. Xixi, indiki Islamchilar 7-ci esrde yashayirlar

    ReplyDelete
  38. He, birde cennet sohbetine munasibetim,haha, zordu da, cehennemde sizinkimileri gormeyecuy :))

    ReplyDelete
  39. oxot var e sizde senik ))

    ReplyDelete
  40. Salam. Anlamiram ki 6 yasinda bir qizla evlenmeyi ve bunu teblig etmeyi neye gore pedofiliya kimi qebul etmirsiniz. Bir yoldas yazib ki, mehemmed bu kadinlarla evlenib ki, onlar colde qalmasinlar. Basa dusmurem, bu kadinlarin ekseriyyeti varli adamlarin qizlaridi, Diger arqumenti ise bu dindarlarin deyirler ki, hemin dovrde muharibeler olurdu ve dul kadinlarin pis yola dusmemeleri icin bele sey edirdi peyqember. hec olmasa bir az dusunmek lazimdi qardaslar, tarix boyu dunyada coxlu muharibeler olub ve coxlu dul qalan kadinlar olub. onlarin bezileri oz usaqlarini dolandirmaq ucun pis yola dusubler bezileri yeniden evleibler. Eger Mehemmed bu yolla bu kadinlari qorumaq isteyirdise onda gerek onun 1000-le arvadi olaydi. Dul qalan kadini qorumagin yolu onu nikaha almaqdir beyem? Bele cixir ki tarixdeki dahi serkerdelerin hamisi dul qalan arvadlari nikahina almaqla mesgul olmaliydilar.

    ReplyDelete
  41. Neye gore kimse demek istemir ki bu ereblerin adetleri olub, az yasli ile evlenmek, oz bacilari ile evlenmek, kadinlari mal kimi alib satmaq. Qorxmayin erebler muqeddes deyil, agzimiz eyilmez onlar barede nese desek. Mehemmed de ereb idi ve onunda cinsei ehtiraslari var idi, ve bu ehtiraslari qarsilamaq ucun de munbit serait var idi. men sadece islam dinini demirem butun dinler insanlarin cehaleti uzerinde qurulmus dinlerdir. hec bir din insanlara duz yol gostermeyib, cehalet ve qaranliq verib hemise. Bir yoldas yazib ki qilmanlarin cinsiyyeti yoxdur. Sorusmaq eyib olmasin hardan bilirsen? kim geri qayidib oradan? Sagolun. vaxtinizi bele bos-bos seylere hesr etmeyin. Turklerin oz inanc istemleri olub. Biz Turkuk onun icin de ereblerin bu hezeyanlarina inanmamamiz lazim.

    ReplyDelete
  42. SAlam. Ayaz QARDASA HALAL OLSUN. Heqiqeten de Mehemmed heyvan kimi yasayan erebi adam etmek ucun yzdi bu kitabi amma teesuf olsun ki, hemin erebler bu kitabdan diger milletleri ozlerinin gunune salmaq ucun istifade etdiler ve bunu bacardilar. indi bir milyarddan artiq insan bele yasayir. El ve ayaq kesmek, das qalaq etmek, 6 yasinda usaqla evlenmek ve s. Sagol Ayaz senin kimi dusunen ve basa dusen genclerin oldugunu bilmek heqiqeten de meni sevindirir.

    ReplyDelete
  43. Araz, salam

    sadeje linki Sizinle bolushmek isteyirdim

    http://www.free-minds.org/

    hormetle,

    s.

    ReplyDelete
  44. SALAMA

    a kisi bir terefden deyirsen cahildiler, heyvandilar...Diger terefden deyirsen Mehemmed bu kitabi ne bilim ne ucun yazdi?

    2 sualim var: Bele cixir ki Mehemmed dunyaya gelmis gedmis en dahi insandir, cunki bugun butun dunya birlesse ele bir kitab yaza bilmez. Eger ele bir kitab yazacaq adam taniyirsansa de men sabahdan onun kitablarin oxuyacam. Deyilenlere gore Peygember oxuma yazma bilmirdi. Ya qebul etmelisen ki o dunyanin en dahi adamidi. Yaxudu da dogurdan da bu kitab basqa bir guc terefinden yazilib. Indi sen hansin secirsen?

    Sual 2: eger Islam heqiqeten de duzgun deilse. Neye gore Islamin iddia elediyi kimi, o tarixden bu terefe hec bir din ortaya cixmayib. Eger insanlarin cehaleti dinin cixma sebebidirse onda indi cahil insanlarin sayi tarixdekinden daha coxdur. Niye daha din ortaya cixmir?

    ReplyDelete
  45. Sanan istirsen 1 hefte sonra sene Islamdan daha yaxshi kitab yazib verim...

    ReplyDelete
  46. Salam qardash deyesen cavab vere bilmedi.

    Araz,

    yeteri qeder islam ve anti islam kitab ve meqale oxumusam. Ozume gore de fikrim formalasib. Oxudugum adamlar en azindan bu sahe uzre senden daha cox bilgi sahibi ve senden daha cox bu movzunu arasdirmis adamlardir. Her iki terefden de. Her iki terefinde ozune gore guclu argumentleri var elbette.

    Senin de oz noqtelerin var. Razi. Ama menim basa dusmediyim budur ki dusmen noqtesi tutmaga ehtiyac yoxdur. Islam var veya yoxdur, sehv veya duzdur. Ama eger insanlar inanirsa ve Islami pislemek onlarin xetrine deyirse onda gerek o insanlarin xetrine deymeden evvel biraz dusunek.

    Yox eger sen problemlerin kokunde islami gorursense, onda bu metodla yox basqa kreativ metodla problemi hell et ve insanlari "aydinlat".

    Ama yene de 1 hefte sonra nese yazarsansa men oxuyaram, vaxtim olarsa da sene anti-arqumentler getiererem.

    Yene de meqsed en vacibidir. Avropa mehkemesi bir qerari vermeden evvel butun elaqeli qanunlara baxir ve en axirda qerar alinanda en vacib sual sorusulur ki verilecek qerar demokratiyani ireli ya geri aparacaq. Meqsed en muhum olur. Avropa mehkemesi belke de yaxsi parametr deyil, ama yene de numune gosterilecek en guclu real-time orqanlardan biridir.

    Her seyden evvel men meqsed deirem.

    Islamin problemin koku olduguna geldik de ise, men ereblerin hec de pis yasadigina inanmiram. Bu ise daha basqa movzudur.

    ReplyDelete
  47. Siz allah, basini asagi salib yasamagi teblig eden ne demek isteyir? O ne heyatdir ele ki, basini asagi salib yasayirsan? Qul heyati? Kara kurtkalilarin heyati?

    ReplyDelete
  48. Bismillah.men evvelce yuxaridaki yaziya bir iki cavab vermek isterdim.her hansisa bir molla ve ya alim cirkin bir is gorerse bu o demek deyil ki bu islamda da var eksine bu sozu dini bilmeyenler deyir.cunku rasulullah s a v buyurur ki insanlara baxib dine qiymet vermeyin eksine dine baxib insanlara qiymet verin.cunku insanin gunah ve ya xet edib dasidigi vezifeye bilmeyenlerin dil uzatmasina sebeb olmasi mumkundur. qaldi ki rasulullah sav in cox qadin almasi meselesine bu barede cox asiri getmiyin onun heyat yoldaslarinin sayi 52 yox 9 olub.onu da ki hamisnini bir defeye almayib.yeni ki aldigi xanimlarin zaman kecdikce vefat edenleri olub.9 arvadin hamisini da bir zaman erzinde saxlamayib.yeni ki bir insan biriyle evlense arvadi olse ve birini de alsa o da olse birini de alsa o da olse ve bu minvalla 15 -20 qadin alsa insanlarin ona 15 arvad aldi bu insan duz etmedi demeye haklari yoxdu.halbu ki quran dordun icaze verib.quran 4 qadini sertlerle icaze verir ve dordu de sag olarsa. yeni eger vefat ediblerse yene de ala biler.

    ReplyDelete
  49. bir de ki Hz Aise ile 12 yasda evlenmeyi ozunuze movzu etmisiniz.baxin siz hele qadinla evlenmeyin ne ucun ve hansi sert ile ve hansi yasin uygun ve ya uygun olmayacagini da bilmirsiz.O 12 yasinda bu gunku 18 20 yasinda ki qizlarin yerinde idi.daha etrafli melumat isteyen olsa deyerem insallah....

    ReplyDelete
  50. Aişənin lap 20 yaşı olsun. Onun fərqi yoxdu, 52 yaşda bir insan qızı yaşda insana evlilik təklif etməkdən utanmalıdır. Onu müdafiə edirsiz??? Onun nəyi yaxşı əxlaqdır???

    ReplyDelete
  51. qadın inək zaddır ki?? bir insanın 4 arvada niyə ehtiyacı olsun ki?? Bir də heç bir qadın özündən başqa qadınlarla bir insanı eyni evdə paylaşa bilməz, heç vaxt yola gedə bilməzlər. Bu açıq aşkar qadının necə heyvan yerinə qoyublar o göstərilir.

    ReplyDelete
  52. salam aleykum. bu seklin heqiqi olub-olmamasini bilmirem,ancaq hec bir halda buna islami baximdan beraet yoxdur. adini bilmesem de Qurani-Kerimde bele bir cumle olmalidir:"Ele insanlar var ki heyvanlardan da asagi seviyyededirler." Cunki hec bir heyvan oz hemcinslisi ile cinsi elaqede olmur. gorduyunuz sekil ise kiminse ozune beraet qazandirmaq ucun etdiyi sehvdir.

    ReplyDelete
  53. Araz cennette cavan oglan olmasi -pedofilya demekdir?cavan sozunu sen harandan basha dusursen? homosexualizm demek isteyirsense onda get ayeleri bir de oxu.orda sohbet gadinlardan gedir.
    Islamda heddi buluga catmish insanlarla halal dairede yeni evlenmek sherti ile cinsi munasibete girmek olar. heddi bulug yashi bizim olke ucun 14-16 yasdhi ortalama.buna pedofiliya deyirsense bu bashag sohebtdi.insanlarin yetkinlish yashina catmag sohbeti Erkin Gedirli demishkem umumi razilashdirmadi.mutelg dogru deyil.oxuyanda diggetle oxumaga calish.helelik
    P.S. bir de ki sovet liderlerinin de bele opushen shekilleri var diger liderlerle.sence onlardan gaydirler?:)

    ReplyDelete